OTP Fáy András Alapítvány

 

Az OTP Fáy András Alapítvány, amelyet 1992-ben alapított az OTP Bank, a magyarországi gazdasági oktatás egyik legfontosabb szereplője.

A több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány az „Esélyt a Jövő generációjának!” mottó jegyében folytatja szakmai tevékenységét, melynek középpontjában a középiskolás diákok pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteinek bővítése, valamint a tudatos karrier és életút tervezése áll.

2012 novemberében a pénzügyi, gazdasági edukáció és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program indult OTP Fáy András Alapítvány irányításával: a Benczúr utcában európai uniós forrás felhasználásával - a térségben egyedülálló módon – megkezdte működését a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, röviden az OK Oktatási Központ.

Az OK Oktatási Központ a legmodernebb audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben fogadja és oktatja az ország különböző pontjairól érkező diákokat, illetve az Alapítvány eddigi tevékenységét megtartva új eszközrendszerrel támogatott, középiskolákba utazó oktatói hálózatot üzemeltet. Ezek során saját fejlesztésű pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatási anyagait használja fel oly módon, hogy a tréningszerű elemeket tartalmazó modulok mindegyike eleget tegyen a „szórakoztatva tanítást” előtérbe helyező elvárásoknak.

A terveknek megfelelően 2016 első felében létrejött egy új, a Budapesti központhoz hasonló OK Oktatási Központ Nyíregyházán. Az OTP Bank Románia támogatásával 2014-ben indult az „Oktatáshoz való jog” Alapítvány, ez volt a nemzetközi terjeszkedés első lépése. 2015-ben Szlovákia is csatlakozott az OK Projekthez, az OTP READY Alapítványon keresztül.

 

bővebb információ: www.otpfayalapitvany.hu